Bancherii din cadrul ABN Amro ameninta ca vor aduce in fata justitiei grupul Royal Bank of Scotland (RBS) pentru ca nu au fost achitate primele in valoare de 750 milioane euro (1,11 miliarde dolari), a anuntat un ziar olandez, citat de Reuters si preluat de NewsIn.
"Daca nu primim banii, ne asteptam la o revolta", a declarat un bancher pentru cotidianul olandez Het Financieele Dagblad.

ABN Amro a fost cumparata de un consortiu condus de RBS, odata cu banca spaniola Santander si cu banca olandezo-belgiana Fortis, pentru 70 miliarde euro.

Bancherii ABN, dintre care unii vor fi transferati, in urma preluarii, la RBS si altii la Fortis, vor ca primele de vechime ce li se cuvin pentru ca au lucrat in cadrul ABN pe o perioada de trei ani sa fie platite in numerar, cat mai repede posibil.

Insa ziarul a mentionat ca o asemenea plata ar fi foarte problematica pentru RBS, din moment ce ABN nu a calculat aceste prime in bilantul contabil, ci le-a consemnat drept costuri ce urmeaza sa fie acoperite in patru ani.

Purtatoarea de cuvant a ABN a remis un comunicat agentiei de presa Reuters si a refuzat sa faca alte comentarii.

Prin acest comunicat, ABN a anuntat ca "RBS nu are de gand sa negocieze problemele importante ale companiei prin mass media, ci direct cu colegii nostri, prin canalele de comunicare potrivite".

Ziarul olandez a citat un purtator de cuvant al RBS, care a declarat ca banca nu a hotarat inca modul in care va gestiona problema primelor, insa a sustinut ca drepturile angajatilor vor fi respectate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri