Directorul executiv al Deutsche Bank AG, Josef Ackermann, a refuzat oferta celor de la Citigroup Inc de a prelua conducerea grupului american, dupa ce postul de director executiv al bancii a ramas vacant luna trecuta, in urma plecarii lui Charles Prince, anunta Financial Times.

Ackermann a declarat celui mai mare grup de servicii financiare din lume ca "nu este disponibil", atunci cand a fost intrebat daca ar fi interesat de preluarea functiei de CEO si presedinte al Citigroup, a declarat Financial Times (FT) in editia sa online de marti, citand surse familiare cu aceasta problema.

Deutsche Bank si Citigroup au refuzat sa ofere detalii.

Directorul executiv al Deutsche Bank afirma luna trecuta ca este multumit de pozitia sa in Germania, atunci cand a fost intrebat daca ar putea lua in considerare ideea de a deveni CEO al Citigroup sau al Merrill Lynch & Co Inc, al carui director executiv a demisionat tot din cauza crizei creditelor ipotecare.

Principalul candidat in functia de CEO al Citigroup este Vikram Pandit, fost director executiv al Morgan Stanley, care acum conduce divizia institutionala a Citigroup, potrivit FT.

Ziarul britanic a mai precizat ca una dintre optiuni pentru postul de conducere al Citigroup este fostul secretar al trezoreriei americane, Robert Rubin.

Printre alte nume ce au fost pe lista Citigroup s-au numarat Dick Kovacevici, presedinte a bancii de credite ipotecare Wells Fargo & Co, si Fred Goodwin, CEO al Royal Bank of Scotland Group Plc, potrivit FT.

Insa ziarul britanic a precizat ca niciunul dintre cei mentionati nu este interesat, citand surse avizate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce tinte au bancile pentru indicele care da ora exacta la Bucuresti