Air France-KLM, Lufthansa si compania italiana Air One vor prezenta astazi oferta de preluare a companiei Alitalia, pusa in vanzare de statul italian, spune Il Sole 24 Ore, citat de AFP.

Compania italiana a fixat joi data limita pentru depunerea ofertelor. Daca grupul franc - olandez si concurentul german fac sa planeze incertitudinea asupra intentiilor lor, Air One a anuntat deja dorinta de a candida la achizitia companiei Alitalia.

Potrivit cotidianului economic, Alitalia va convoca consiliul de administratie astazi, in urma caruia se vor comunica numele candidatilor care si-au prezentat oferta, guvernul dorind sa aleaga un partener pana la sarbatorirea Craciunului.

Un purtator de cuvant al companiei Alitalia, a refuzat sa faca comentarii.

Consiliul de administratie al Air France-KLM a autorizat pe presedintele companiei, Jean-Cyril Spinetta, sa depuna oferta, in mod similar procedand si compania Lufthansa, mai precizeaza cotidianul economic.

Cele doua companii internationale prezinta proiecte solide din punct de vedere industrial si financiar, in timp ce compania Air One va fi mai bine primita de sindicate, se mai adauga in publicatie.

Lufthansa doreste sa reduca flota cu 50 de avioane, sa desfinteze 5.000 de posturi, inclusiv filiala de servicii de mentinere a echipamentului AZ Servizi. Totodata compania doreste sa aleaga aeroportul Malpensa din Milano ca platforma de tranzit pentru zborurile intercontinentale, potrivit Il Sole.

Air France si-a ameliorat planul industrial initial, care inca nu a fost facut public, si si-a anuntat intentia de a face din aeroportul din Roma, Fiumicino, baza pentru zborurile intercontinentale, afirma cotidianul.

Air One promite concedierea unui numar mai mic de 3.000 de persoane, potrivit de cotidianului economic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Air France - KLM introduce zboruri noi in aceasta vara