Firma petroliera de stat, KazMunaiGas, intentioneaza sa cumpere o participatie de blocaj din producatorul independent de petrol MangistauMunaiGas, a anuntat joi primul ministru kazah, Karim Masimov, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

"Compania noastra petroliera nationala KazMunaiGas m-a contactat ieri pentru a cere permisiunea de a achizitiona o participatie mare, de blocaj, din firma petroliera MangistauMunaiGas. Le-am acordat permisiunea in acest sens", a declarat Masimov, cu ocazia unei conferinte de presa.

Subsidiara grupului KazMunaiGas, KazMunaiGas Exploration Production, anuntase anterior ca ar fi interesata de achizitionarea companiei MangistauMunaiGas.

Masimov nu a specificat daca aceasta achizitie va fi realizata de compania mama KazMunaiGas sau de subsidiara sa, listata la bursa de la Londra, informeaza Reuters.

Oficialul kazah nu a oferit nici detalii legate de suma ce va fi platita de KazMunaiGas, sau de marimea participatiei.

KazMunaiGas a anuntat, in luna august a acestui an, ca a incheiat un acord de preluare a pachetului majoritar din Rompetrol Group de la Rompetrol Holding, iar valoarea de piata a The Rompetrol Group NV a fost calculata la 3,616 miliarde dolari.

Compania kazaha KazMunaiGas, infiintata in 2002 prin decret prezidential, este rezultatul unei fuziuni intre "KazakhOil" si "Oil and Gas Transportation Company". Principalele filiale ale KazMunaiGas sunt KMG Exploration & Production, specializata in productia de gaz si explorare, KazTransOil - transportul petrolului, KazTransGas - transportul gazelor, Atyrau refinery - specializata in rafinarea petrolului, Kazmortransflot - operare platforme petroliere, Atyrau International Airport, Eurasia - Air Helicopter Company si KazTransCom Telecommunications Company - servicii de telecomunicatii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Investitori americani, interesati sa cumpere Rompetrol