Afacerile grupului financiar-bancar austriac Erste pe piata de provenienta vor fi conduse printr-o companie separata din vara anului viitor, pentru a optimiza sansele acesteia de a deveni lider pe toate segmentele de piata din Austria.
"Din iulie 2007, activitatile Erste Bank pe piata interna au fost administrate de doua companii: Erste Holding si Erste Bank Austria. Decizia de a restructura compania a fost luata datorita extinderii afacerilor grupului in ultimii ani, banca ajungand sa-si creasca de zece ori numarul angajatilor in ultima decada", se precizeaza in comunicatul Erste.

"Austria este o piata in crestere, nu pentru consolidare", a explicat presedintele boardului Erste, Elisabeth Bleyleben-Koren, in cadrul unei conferinte de presa cu ocazia careia a explicat schimbarile de organizare. Ea a mai explicat ca banca planuieste sa-si foloseasca profiturile pentru a se extinde pe piata.

Erste Bank a adoptat o noua structura organizationala in ultimele luni, prin care Erste Bank Holding este responsabil pentru sarcinile de conducere la nivel central, in timp ce Erste Bank Austria se ocupa de segmentele de servicii personalizate sau pentru companii si de colaborarea cu bancile de economii. "Structura noastra organizationala ne reflecta filozofia: increderea puternica in pietele locale si nevoia de clienti la nivel local. Clientii nu pot fi considerati la fel in mai multe state", a mai spus noul presedinte al Erste in Austria. Din vara lui 2008, Erste Bank Austria va deveni o entitate legala independenta si va deveni in intregime o subsidiara a Erste Bank Holding, responsabila pentru toti clientii din piata interna.

Pe segmentul de servicii bancare personalizate, Erste Bank urmareste sa-si urce cote de piata de la 21% in prezent la 25% pana la sfarsitul lui 2010, ceea ce inseamna ca banca trebuie sa atraga, in fiecare an, 20.000 de noi clienti. In acest scop, banca a dezvoltat mai multe solutii, printre care un joint venture cu Vienna Insurance Group. Societatea mixta astfel formata se va numi Finanzpartner si va facilita operatiunile de cross-selling intre cele doua companii.

Pe sectorul de servicii bancare pentru companii, ce reprezinta principala afacere a Erste Bank Austria, grupul vrea sa formeze in urmatoarele luni o divizie separata pentru firmele mici si mijlocii. "In urmatorii trei ani, vrem sa investim aproximativ 1 miliard euro in piata interna de mijloc. Acest lucru ne va permite sa ajungem la un ritm de crestere de peste 10% pe segmentul corporate", a mai explicat Bleyleben-Koren. Piata austriaca a imprumuturilor creste, in prezent, intr-un ritm mediu de 4%.

Erste Bank und Sparkassen este a doua banca din Austria, cu active de peste 200 miliarde euro si un profit de 838 milioane euro dupa primele noua luni ale anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri