Directorul executiv al Coca-Cola Co. a hotarat sa renunte la functia sa din cadrul celui mai mare producator de bauturi racoritoare din lume, lasand loc liber adjunctului sau, informeaza presa internationala.

Neville Isdell va renunta la postul sau de CEO al companiei la inceputul lunii iulie si va fi inlocuit de presedintele companiei, Muhtar Kent (foto).

Isdell, care a devenit director executiv al companiei in 2004, va ramane presedintele consiliului de administratie pana la intalnirea anuala a Coca-Cola din aprilie 2009, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei.

“Am realizat multe lucruri in acesti trei ani si jumatate si-mi voi asuma responsabilitatile pana cand Muhtar va fi lansat, cu succes, ca CEO al Coca-Cola Co. Succesiunea manageriala este masura succesului unui CEO si voi face tot posibilul sa asigur progresul nostru pentru multi ani de acum inainte”, a precizat Isdell.

Oficialii companiei inca nu au explicat motivele deciziei luate de catre Isdell, insa acesta din urma a declarat ca discutiile despre renuntarea la functie au debutat inca de la preluarea postului, in 2004.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Povestea unui business care a "inflorit" dintr-o joaca cu ghiocei