Noul director al Fondului Monetar International (FMI) planuieste sa reduca pana la 15% din personalul institutiei, cu scopul de a stabiliza finantarile fondului, odata cu scaderea cererii de imprumuturi, a anuntat Wall Street Journal.

Noul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a declarat intr-un interviu acordat Wall Street Journal ca planuieste sa reduca cu 300-400 numarul de locuri de munca din organizatie, dintr-un total de 2.600 de angajati.

Disponibilizarile vor fi necesare, a declarat acesta pentru ziar.

Strauss-Kahn a afirmat ca FMI se va confrunta cu un deficit de 400 milioane dolari pe an, pana in 2010, daca cererea pentru imprumuturi nu va creste, insa a estimat ca o reducere a personalului va diminua deficitul cu aproape un sfert.

Potrivit ziarului englez, reducerea locurilor de munca face parte din strategia lui Strauss-Kahn de a capata sprijinul SUA si al Europei pentru a vinde aurul si a administra investitiile FMI.

"Toate acestea sunt posibile daca voi avea acordul anumitor guverne" pentru a spori profitul FMI, potrivit lui Strauss-Kahn, citat de Wall Street Journal.

Seful FMI, ce a preluat postul de conducere al organizatiei in noiembrie, a declarat ca Fondul joaca un rol important in asigurarea unui comportament acceptabil pentrui piata al fondurilor suverane.

Strauss-Kahn a afirmat ca FMI elaboreaza un cod al "celor mai bune metode" de administrare a acestor fonduri si ca este in interesul lor sa urmeze metodele pentru a evita o eventuala excludere de pe pietele din Occident.

Acesta a mai declarat pentru ziarul englez ca euro trece printr-o "perioada puternica", in timp ce dolarul american, ce continua sa se deprecieze, se deplaseaza in directia potrivita.

Seful FMI a afirmat ca statul chinez ar trebui sa lase yuanul sa se aprecieze, insa a adaugat ca acest lucru nu va fi de ajuns pentru a restabili echilibrul economiei mondiale.

Strauss-Kahn a mai spus ca statul chinez ar trebui sa sporeasca consumul intern si sa diminueze inegalitatile economice din tara, adaugand ca isi va sustine propunerile in cadrul intalnirii cu oficialii chinezi, ce va avea loc din februarie 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Dupa ani de criza, economia Greciei incepe din nou sa respire