Banca elvetiana UBS a anuntat in cursul zilei de astazi pierderi suplimentare, in valoare de 10 miliarde de dolari, cauzate de deprecieri ale activelor, afirmand ca a obtinut o injectie masiva de capital de la o institutie guvernamentala din Singapore si de la un investitor din Orientul Mijlociu, informeaza presa internationala.

Banca UBS, ce a fost grav afectata de criza creditelor din Statele Unite ale Americii, a anuntat ca se astepta sa inregistreze pierderi in trimestrul al patrulea din 2007, declarand ca ar putea inregistra pierderi pe tot anul curent.

UBS a anuntat ca a beneficiat de o injectie de capital de 13 miliarde de franci elvetieni (11,48 miliarde dolari), dintre care 11 miliarde de franci din partea guvernului din Government of Singapore Investment Corporation (GIC) si doua miliarde de franci din partea unui investitor din Orientul Mijlociu, care ar putea fi, conform unor surse avizate, chiar guvernul din Oman.

Banca elvetiana a afirmat ca va aproba revanzarea a 36,4 milioane de actiuni, crescand capitalul cu aproape doua miliarde de franci.

UBS a propus de asemenea inlocuirea dividendului in numerar din 2007 printr-o emisiune suplimentara de actiuni ce va creste capitalul cu 4,4 miliarde de franci.

CIG se ocupa cu administrarea rezervelor valutare ale statului Singapore.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si