Cea mai mare parte a liderilor africani refuza sa accepte Acordurile de Prateneriat Economic cerute de Uniunea Europeana (UE) si vor sa negocieze acorduri diferite pentru a le inlocui, a declarat presedintele senegalez Abdoulaye Wade, citat de Reuters.
"Nu vrem sa mai discutam despre Acordurile de Prateneriat Economic. Le-am respins si urmeaza sa ne intalnim pentru a vedea cu ce le putem inlocui", a spus Wade in cea de-a doua si ultima zi a summitului euro-african de la Lisabona.

Presedintele senegalez a mai spus ca in cadrul summitului, cele mai multe state africane s-au opus acestor acorduri, ce au fost formulate pentru a incepe un nou parteneriat de cooperare intre Europa si Africa, scrie NewsIn.

La putin timp dupa ce a anuntat ca Uniunea Europeana nu va lua decizia politica de a majora tarifele, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Amadeu Altafaj, a spus ca aceasta ramane o posibilitate legala.

"Din punct de vedere legal exista posibilitatea ca tarifele sa fie majorate, insa trebuie sa luam o decizie politica", a mai spus Altafaj, adaugand ca problema va fi luata in calcul in cadrul intrunirii ministrilor de finante din Uniunea Europeana, ce va avea loc luni.

Tarifele pentru exporturile catre UE nu vor fi majorate pentru tarile africane mai putin dezvoltate, pentru ca au alte aranjamente decat statele cu venituri medii, precum Ghana si Cameron.

Oficialii din Africa si campaniile anti-saracie sustin ca economiile africane vulnerabile vor suferi de pe urma impactului expirarii tranzactiilor preferentiale cu Uniunea Europeana.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri