Compania Lafarge, numarul unu la nivel global in productia de ciment, a declarat ca a fost de acord cu preluarea firmei Orascom Cement pentru suma de 8,8 miliarde euro (12,81 miliarde dolari), crescandu-si astfel castigurile si influenta pe pietele in curs de dezvoltare, anunta Reuters.
Orascom Cement este o divizie a grupului Orascom Construction Industries din Egipt.

In urma preluarii, actionarul principal al Orascom Construction Industries, Nassef Sawiris, va detine o participatie de 11,4% in Lafarge si va avea un loc in consiliul de administratie al companiei franceze.

Lafarge a anuntat luni ca odata cu noua achizitie va prelua si datoria companiei Orascom, de 1,4 miliarde euro.

Compania franceza a precizat ca prin preluarea Orascom Cement va detine o pozitie de top pe piata din Orientul Mijlociu si in zona mediteraneana.

Lafarge a adaugat ca in urma acordului vor rezulta sinergii de peste 150 milioane de euro pe an.

De asemenea, Lafarge si-a sporit tintele financiare ca urmare a achizitiei.

Compania franceza a anuntat ca se asteapta la un castig net pe actiune de peste 15 euro in 2010 si un aflux de capital de peste 3,5 miliarde euro in acelasi an.

Lafarge a anuntat de asemenea ca planuieste pentru urmatorii ani vanzarea de active in valoare de un miliard de euro.

"Preluarea unui grup egiptean de top este o oportunitate decisiva pentru accelerarea strategiei de crestere profitabila a Lafarge pe pietele emergente", a declarat presedintele si directorul executiv al Lafarge, Bruno Lafont.

"Ca rezultat al achizitiei, se estimeaza ca in anul 2010, 65% din EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) sa fie obtinut pe pietele emergente, fata de 45% in 2007",

Se asteapta ca acordul sa fie finalizat la sfarsitul primului trimestru din 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri