Citigroup, cea mai mare banca americana din punct de vedere al activelor detinute, ar putea considera in viitor o reducere a dividendelor, o vanzare masiva a activelor sale sau chiar o preluare a acesteia de catre un competitor stabil financiar, declara analistii CreditSights.

Acestia au calculat o perioada de 2,7 ani necesara bancii americane pentru a recupera pierderile de 46 miliarde de dolari datorate crizei subprime.

O solutie pentru preluarea bancii ar fi rivalul JPMorgan, vazut ca potential comparator datorita echipei de management conduse de CEO-ul Jamie Dimon, anterior angajat al Citi. Dimon ar putea salva situatia prin combinarea celor doua banci cu scopul de a reduce costurile rezultate in urma crizei, afirma analistii CreditSights.

Citeste si:

O reducere de 15% in cheltuielile operationale ar putea creste profitul Citigroup cu peste 6 miliarde de dolari, sustin analistii. Tranzactia ar putea fi evaluata la un pret enorm de 200 miliarde de euro, peste valoarea capitalizarii de piata a Citigroup, in prezent de 172 miliarde de dolari.

Atat JPMorgan, cat si Citigroup au refuzat sa comenteze afirmatiile analistilor. “Dupa plecarea lui Charles Prince, Citi nu a anuntat inca un nou CEO. O optiune ar fi sa vanda catre JPMorgan”, comenteaza reprezentantii CreditSights.

Citigroup ar putea anunta viitorul CEO intr-o sedinta ulrterioara de saptamana viitoare. Printre candidatii la post se numara Vikram Pandit, care supervizeaza sectorul de comert si investitii, dar si fostul presedinte al Citigroup, Robert Willumstad.