Criza subprime care a afectat banca americana Citigroup este departe de a se fi incheiat. Analistii pognozeaza ca banca isi va reveni abia dupa trei ani, fiind vulnerabila in fata rivalilor de talie mica precum JPMorgan Chase&Co, care ar putea achizitiona Citigroup, arata un scenariu al analistilor CreditSights, citat de presa internationala.
Citigroup, cea mai mare banca americana din punct de vedere al activelor detinute, ar putea considera in viitor o reducere a dividendelor, o vanzare masiva a activelor sale sau chiar o preluare a acesteia de catre un competitor stabil financiar, declara analistii CreditSights.

Acestia au calculat o perioada de 2,7 ani necesara bancii americane pentru a recupera pierderile de 46 miliarde de dolari datorate crizei subprime.

O solutie pentru preluarea bancii ar fi rivalul JPMorgan, vazut ca potential comparator datorita echipei de management conduse de CEO-ul Jamie Dimon, anterior angajat al Citi. Dimon ar putea salva situatia prin combinarea celor doua banci cu scopul de a reduce costurile rezultate in urma crizei, afirma analistii CreditSights.

O reducere de 15% in cheltuielile operationale ar putea creste profitul Citigroup cu peste 6 miliarde de dolari, sustin analistii. Tranzactia ar putea fi evaluata la un pret enorm de 200 miliarde de euro, peste valoarea capitalizarii de piata a Citigroup, in prezent de 172 miliarde de dolari.

Atat JPMorgan, cat si Citigroup au refuzat sa comenteze afirmatiile analistilor. “Dupa plecarea lui Charles Prince, Citi nu a anuntat inca un nou CEO. O optiune ar fi sa vanda catre JPMorgan”, comenteaza reprezentantii CreditSights.

Citigroup ar putea anunta viitorul CEO intr-o sedinta ulrterioara de saptamana viitoare. Printre candidatii la post se numara Vikram Pandit, care supervizeaza sectorul de comert si investitii, dar si fostul presedinte al Citigroup, Robert Willumstad.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri