Achizitia firmei americane specializate in medicamente destinate tratarii cancerului este cea mai recenta operatiune ce caracterizeaza sectorul farmaceutic, marcat de o adevarata efervescenta de fuziuni si achizitii, producatorii de medicamente incercand sa se extinda prin preluarea portofoliilor de cercetare ale firmelor mai mici.

Eisai va oferi 41 dolari pe actiune, oferta fiind aprobata de MGI, iar valoarea este cu 38,7% mai mare decat cotatia de inchidere a titlurilor firmei americane la inchiderea sedintei de tranzactionare din 28 noiembrie, ziua ce a precedat anuntul MGI, care afirma ca se afla in cautarea unor alternative strategice.

Grupul nipon a precizat ca va finanta aceasta operatiune prin fonduri proprii si prin credite.

Citeste si:

Printre produsele MGI se numara Aloxi, medicament menit a trata efectele chemoterapiei, Gliadel Wafer - medicament pentru tratarea cancerului cerebral si Dacogen - produs pentru tratarea unor boli de sange ce preced de obicei leucemia.

Principalele achizitii ale anului in segmentul productiei de medicamente sunt preluarea compania MedImmune de catre Astra Zeneca pentru 15,6 miliarde dolari si achizitia Pharmion, grup rival al MGI, de catre Celgene, pentru 2,9 miliarde dolari.