Agentia de evaluare financiara Moody\'s a confirmat luni ratingul \'B+\' al puterii financiare al bancii UBS AG si ratingurile \'Aaa\' pentru credite si depozite ale bancii, dupa anuntul privitor la pierderi suplimentare de 10 miliarde de dolari in contextul crizei creditelor, informeaza NewsIn, citand Moody\'s.
Perspectiva tuturor ratingurilor se mentine stabila, mai arata agentia de evaluare financiara.

Confirmarea ratingurilor survine in contextul in care banca elvetiana a anuntat ca are pierderi suplimentare de aproximativ 10 miliarde dolari ca urmare a expunerii la criza din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc. UBS a mai anuntat si ca ar putea afisa pierderi pentru anul 2007.

In acelasi timp, UBS a anuntat si masuri privitoare la majorarea capitalului firmei cu 19 miliarde franci elvetieni printr-o majorare de capital de 13 miliarde de franci elvetieni prin intermediul a doi investitori strategici, prin vanzarea unor actiuni si inlocuirea dividendelor in numerar pentru 2007 cu dividende in actiuni.

Moody's a aratat ca pierderile suplimentare se incadreaza in parametrii unei evaluari cu privire la expunerea UBS la problemele din sectorul american al creditelor cu grad mare de risc, care a dus la micsorarea in 30 noiembrie 2007 a ratingului puterii financiare a UBS de la 'A-' la 'B+'. Moody's considera ca nu este nevoie de o schimbare a ratingului in prezent, mai arata analistii de la agentia de rating.

Reprezentantii Moody's Investors Service considera ca actiunile UBS pentru a reveni la nivelul inalt al capitalului pe care il avea anterior vor genera cresterea puterii financiare a bancii. Moody's observa ca UBS are in continuare o afacere solida si diversificata, cu castiguri sustinute in mai multe domenii, si ca banca elvetiana are o lichiditate excelenta si o calitate buna a activelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri