Perspectiva tuturor ratingurilor se mentine stabila, mai arata agentia de evaluare financiara.

Confirmarea ratingurilor survine in contextul in care banca elvetiana a anuntat ca are pierderi suplimentare de aproximativ 10 miliarde dolari ca urmare a expunerii la criza din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc. UBS a mai anuntat si ca ar putea afisa pierderi pentru anul 2007.

In acelasi timp, UBS a anuntat si masuri privitoare la majorarea capitalului firmei cu 19 miliarde franci elvetieni printr-o majorare de capital de 13 miliarde de franci elvetieni prin intermediul a doi investitori strategici, prin vanzarea unor actiuni si inlocuirea dividendelor in numerar pentru 2007 cu dividende in actiuni.

Citeste si:

Moody's a aratat ca pierderile suplimentare se incadreaza in parametrii unei evaluari cu privire la expunerea UBS la problemele din sectorul american al creditelor cu grad mare de risc, care a dus la micsorarea in 30 noiembrie 2007 a ratingului puterii financiare a UBS de la 'A-' la 'B+'. Moody's considera ca nu este nevoie de o schimbare a ratingului in prezent, mai arata analistii de la agentia de rating.

Reprezentantii Moody's Investors Service considera ca actiunile UBS pentru a reveni la nivelul inalt al capitalului pe care il avea anterior vor genera cresterea puterii financiare a bancii. Moody's observa ca UBS are in continuare o afacere solida si diversificata, cu castiguri sustinute in mai multe domenii, si ca banca elvetiana are o lichiditate excelenta si o calitate buna a activelor.