Proprietarul marcii Lacoste, Maus Freres S.A., a lansat marti o oferta nesolicitata de preluare pentru firma suedeza producatoare de imbracaminte Gant, ce evalueaza compania suedeza la aproximativ 5,2 miliarde de coroane suedeze (808,7 milioane dolari), relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Compania elvetiana, detinuta in totalitate de mostenitorii fondatorilor sai, a anuntat ca ofera 310 coroane pe o actiune Gant, cu 31% peste pretul de inchidere al titlurilor companiei din 10 decembrie, prin intermediul subsidiarei Procastor.

Firma a anuntat ca Procastor a cumparat recent actiuni Gant egale cu 12,5% din drepturile de vot si capital de la mai multi proprietari institutionali.

"Sub conducerea Maus Freres, marca Gant va beneficia de un sprijin financiar semnificativ pentru a-si consolida marketingul la nivel global si pentru a-si spori expansiunea, in principal in SUA si Japonia", a precizat firma elvetiana.

"Speram sa convingem conducerea actuala a Gant sa ni se alature in procesul de dezvoltare al companiei. Nu avem intentii ostile".

Cel mai mare grup elvetian de vanzari, Maus Freres, a declarat ca oferta va fi finantata cu fonduri in numerar, fiind conditionata de acceptul actionarilor ce detin cel putin 50% din capitalul Gant.

Un analist a afirmat ca daca se va obtine sprijinul actionarilor, firma elvetiana ar putea prelua controlul fara sprijinul fondatorilor Gant, ce detin 49%.

"Cred ca nivelul ofertei arata bine. Insa unii ar dori foarte mult sa stie ce are de spus Gant cand se vor intalni", potrivit analistului.

"Unii vor obtine controlul asupra companiei fara cei trei fondatori ai Gant, ce detin 49%. Nu este de mirare ca au ales un nivel de acceptare de 50% in loc de unul normal, de 90%".

Firma elvetiana a afirmat ca Castlegreen Partners LLP si Handelsbanken Capital Markets i-au fost consilierii financiari in ce priveste oferta.

Perioada de acceptare a ofertei este intre 18 decembrie 2007 si 11 ianuarie 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum arata depozitul LPP care va livra articole Reserved si Mohito