Pretul cafelei va fi in acest an foarte volatil, fiind posibile majorari spectaculoase, cu pana la 67%, in cazul in care vremea rea accentueaza deficitul de productie prognozat de analisti, transmite Reuters.

Valoarea contractului futures pentru cafeaua de tip arabica la bursa de marfuri de la New York ar putea creste cu 67% pana la finalul acestui an, la 173 de centi pentru o livra (500 de grame) de cafea, de la 103,75 de centi la sfarsitul anului trecut. Analistii se asteapta ca vremea nefavorabila sa reduca productia Braziliei, principalul furnizor de cafea arabica. In cazul in care nu exista alti factori care sa impulsioneze pretul cafelei, acesta s-ar putea majora cu doar 8%, pana la 112 centi pentru o livra. Marti, la bursa de la New York, livra de cafea a fost tranzactionata la 105,75 de centi.

Estimarile analistilor privind cotatia cafelei arabica au variat intre 125-250 de centi, in cazul inghetarii unor culturi, si 85-225 de centi, daca temperaturile vor fi in limitele obisnuite. Brokerii considera ca preturile cafelei depind de miscarile marilor fonduri de investitii, care au dus, in 2004, la o majorare de 45% a cotatiei cafelei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri