Electrolux, unul dintre cei mai importanti producatori de electrocasnice din lume, intentioneaza sa inchida o fabrica de cuptoare din Marea Britanie care are circa 500 de angajati, actiune care va atrage dupa sine costuri de 60,7 milioane de dolari, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

Reprezentantii Electrolux au declarat ca o parte din aceste costuri vor fi acoperite in ultimul trimstru al anului. Compania intentioneaza sa reloce in Polonia o parte din productia fabricii din Spennymoor.

"Dupa o investigatie minutioasa asupra viabilitatii fabricii din Spennymoor, Electrolux a decsis sa opreasca activitatea acesteia. Pentru a imbunatati competitivitatea o parte din productie va fi relocata la fabrica din Swidnica, Polonia" se arata intr-un comunicat al companiei.

Productia fabricii din Marea Britanie este tousi programata sa continue si in 2008.

Electrolux este al doilea producator de electrocasnice din lume, avand mai mult de 40 de milioane produse vandute in 150 de tari anual. Electrolux este producator de aspiratoare, masini de spalat, congelatoare si frigidere, iar printre brandurile sale se numara AEG, Zanussi, Eureka si Frigidaire.

Compania este prezenta in Romania din 1995 si are in componenta o divizie de vanzari si marketing in Bucuresti, precum si o fabrica de aragazuri la Satu Mare, in cadrul careia detine 99,52% din actiuni.

Fabrica Electrolux din Satu Mare vizeaza exclusiv productia de aragaze, la aceasta fabrica fiind realizata majoritatea productiei de aragaze Zanussi din Europa. Productia se face atat pentru piata romaneasca cat si pentru piete straine ca Rusia si tarile balcanice, tarile baltice, Israel, Finlanda, Rusia, Suedia si Norvegia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Boris Johnson a semnatul acordul cu privire la Brexit