Compania aeriana Emirates Airline a semnat un acord de servicii TotalCare pe termen lung, in valoare de 340 milioane de dolari, cu Rolls-Royce pentru mentenanta flotei de motoare Trent 500, au anuntat
reprezentantii Rolls-Royce.
Contractul dintre cele doua parti se refera la zece Airbus A340-500 propulsate cu motoare Rolls-Royce. Conform contractului, compania Emirates va preda intreaga responsabilitate pentru managementul flotei de motoare la o rata convenita in dolari pentru ora de zbor.

"TotalCare ne pune la dispozitie o solutie completa pentru managementul motoarelor care este conceputa special pentru nevoile noastre si permite ca Emirates sa poata prognoza mai precis costul de mentenanta al motorului", a declarat vicepresedintele executiv al companiei Emirates, Adel Al-Redha.

La randul lor, reprezentantii Rolls-Royce sustin ca afacerea este buna pentru ambele parti. "Companiile aeriene inteleg din ce in ce mai bine beneficiile pe care le pot obtine de pe urma unor acorduri TotalCare. Contractul acesta ne consolideaza legaturile cu Emirates si ne va permite sa le oferim un nivel si mai mare de support pentru operatiunile lor", a spus vicepresedinte executiv Companii Aeriene la Rolls-Royce, Mick Forey.

Pe langa cele zece A340-500, Emirates mai opereaza si 29 Airbus A330, plus 21 Boeing 777, toate propulsate cu motoare Rolls-Royce Trent. La salonul Aeronautic de la Dubai din luna trecuta, Emirates a facut o comanda de 8,4 miliarde de dolari pentru motoare Trent XWB pentru 120 de aeronave Airbus A350 XWB. Aceste motoare vor face si ele obiectul unui acord de mentenanta pe termen lung.

In prezent, aproximativ jumatate din flota Rolls-Royce de motoare civile de azi este acoperita de acorduri TotalCare, sau de acorduri CorporateCare echivalente, pentru piata avioanelor de tip business.

Totodata, peste 90% din motoarele Trent sunt intretinute prin contracte TotalCare, care includ mentenanta predictiva, managementul logisticii, precum si oferte de reparatii globale si de revizii generale. TotalCare a fost conceput pentru operatorii individuali si ofera o gama de servicii din partea Rolls-Royce, care acopera toate aspectele legate de managementul activelor, in sprijinul produselor sale din domeniul Aerospatialelor Civile.

Rolls-Royce este unul din furnizorii de varf pe plan mondial in domeniul sistemelor si serviciilor de propulsie cu aplicatii la sol, pe mare si in aer, opereaza pe patru piete globale – aerospatialele civile si de aparare, sectoarele maritim si de energie.

Grupul are o baza extinsa de clienti, printre care se numara 600 de linii aeriene, 4.000 de operatori de aeronave pentru corporatii sau opreatori utilitari, 160 de forte armate, peste 2.000 de clienti din sectorul maritim si clienti din sectorul energetic din 120 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri