Scandalul de coruptie in care este implicat de cateva luni conglomeratul industrial Siemens, se extinde de asemenea si asupra diviziei de telefonie a grupului (ICM) din Elvetia, potrivit revistei Spiegel, informeaza presa internationala.

"Un total de 250 de plati suspecte, in valoare de 43,5 milioane de franci elvetieni (26 milioane de euro) au fost facute intre 2002 si inceputul anului 2006 de catre o filiala elvetiana a grupului Siemens", potrivit Spiegel.

"Divizia de telefonie mobila a grupului (ICM) Siemens este implicata", potrivit Spiegel, care se bazeaza pe un raport inca nepublicat al firmei de audit KPMG.

Platile suspecte, ce corespund unor contracte avizate de consultanti externi, au ajuns "la destinatari din intreaga lume", prin intermediul filialei elvetiene a Siemens, Intercom Telecommunication Systems, "cu ajutorul companiilor din Liechtenstein, Panama, Insulele Virgine", potrivit Spiegel.

La inceputul lunii noiembrie, grupul german a facut public faptul ca platile suspecte descoperite se ridica la 1,3 miliarde de euro si ca toate diviziile au fost afectate de implicarea in activitati de coruptie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus: ISIS se teme de virus și le cere membrilor să ocolească Europa
Setari Cookie-uri