Aon Corp, unul dintre cei mai mari brokeri de asigurari din lume, a anuntat luni ca a acceptat sa vanda doua divizii pentru aproximativ 2,75 miliarde dolari, sumele obtinute urmand a fi folosite pentru o operatiune de rascumparare de actiuni, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Reprezentantii companiei au declarat ca divizia Combined Insurance Co a fost vanduta grupului ACE Ltd pentru 2,4 miliarde dolari in numerar si ca Munich Re a achizitionat unitatea Sterling Life pentru 352 milioane dolari.

Aon va folosi sumele obtinute din tranzactii pentru a-si extinde operatiunea de rascumparare de actiuni proprii, conform comunicatului emis.
Vanzarea celor doua unitati face parte din strategia Aon de a-si simplifica afacerile.

"Activele noastre de baza vor fi acum mult mai bine aliniate din punct de vedere strategic, permitandu-ne sa ne extindem capacitatile de a oferi servicii de consultanta pentru clienti", a declarat presedintele si directorul executiv al Aon, Greg Case, intr-un comunicat.

Aon a adaugat ca se asteapta sa obtina un dividend unic, in numerar, de 325 milioane dolari, de la divizia Combined Insurance inainte de finalizarea tranzactiei.

Finalizarea preluarii de catre ACE a acestei divizii a Aon, ce ofera asigurari de viata si asigurari in caz de accidente pentru peste patru milioane de clienti, va avea loc in al doilea trimestru al anului 2008, a anuntat ACE.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Un DJ a murit de COVID-19, după ce le-a spus medicilor ”să salveze pe altcineva”
Setari Cookie-uri