Aurul a continuat sa se ieftineasca luni si a ajuns pana la cotatia minima a ultimelor doua saptamani, ca urmare a faptului ca aprecierea dolarului i-a convins pe investitori sa-si reduca pozitiile de tranzactionare inaintea sfarsitului de an, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

Piata este vulnerabila in fata volatilitatii in ultimele zile din 2007, iar tranzactionarea a devenit mai stransa inainte de Craciun si de sarbatorile de la sfarsitul anului, au spus dealerii, citati de Reuters.
Cotatia spot a aurului a coborat pana la nivelul de 785 dolari/uncie, un minim atins din 6 decembrie, iar metalul galben a fost cotat cu 787,2/797,9 dolari/uncie, in scadere fata de nivelul de 792,70/793,50 dolari/uncie, inregistrat la inchiderea sedintei de tranzactionare de la sfarsitul saptamanii trecute de pe piata new-yorkeza.

"Fondurile de investitii au interesul ca pretul aurului sa se mentina la un nivel de aproximativ 800 dolari/uncie si probabil ca vom pastra acest nivel, dar, daca dolarul se apreciaza si mai mult, atunci am putea asista la o vanzare masiva inainte de Craciun", a spus un trader de la Commerzbank, Michael Kempinski, citat de Reuters.

"Am putea asista la cumparare de aur in forma fizica pe piata la preturi mai mici", a adaugat Kempinski.

Dolarul, care a fost afectat de statisticile pentru inflatie de saptamana trecuta, a inregistrat o noua cotatie maxima a ultimelor doua luni fata de un cos de valute in tranzactionarea de dinaintea sfarsitului de an.

Aversiunea fata de riscuri a continuat sa ii influenteze pe investitori, in contextul in care principalele banci centrale din lume au inceput sa aplice masurile anuntate saptamana trecuta ca sa creasca lichiditatea de pe pietele financiare.

Aprecierea dolarului tinde sa scada atractivitatea aurului ca instrument alternativ la valute si obligatiuni. Metalul galben este considerat adesea ca un factor de protectie impotriva inflatiei induse de pretul petrolului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri