Pretul petrolului a crescut miercuri cu un dolar, dupa ce un raport ofical din Statele Unite a aratat ca stocurile de petrol ale celui mai mare consumator de energie din lume au scazut pana la cel mai mic nivel din ultimii trei ani, relateaza Reuters.

Petrolul s-a scumpit miercuri cu 96 centi, pana la 91,04 dolari/baril. Titeiul Brent, tranzactionat pe piata londoneza, s-a scumpit cu 88 centi, pana la 91,00 dolari/baril.

Cresterea preturilor a avut loc dupa publicarea unui raport al Administratiei pentru Informatii din Energie (EIA), care a aratat ca saptamana trecuta stocurile de titei au scazut cu 7,6 milioane barili, la 296,9 milioane barili, cel mai scazut nivel din februarie 2005.

Scaderea drastica a stocurilor a fost determinata de ceata densa, care a intrerupt livrarile de-a lungul coastei americane, si de o furtuna de gheata care a oprit, temporar, principalele conducte de petrol, reducand importurile, potrivit expertilor.

"Cea mai mare scadere a stocurilor s-a inregistrat in zona coastei, ceea ce inseamna ca diminuarea pote fi atribuita cetei de saptamana trecuta din canalul Houston", a declarat un analist energetic din cadrul Citi GroupFutures Research, Tim Evans.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri