Potrivit unor surse apropiate guvernului polonez, discutiile dintre cele doua banci de top din Ungaria si Polonia ar putea fi in curand reluate, in cazul in care Varsovia decide sa mearga inainte cu planurile pentru privatizarea completa a PKO, scrie NewsIn.

OTP a inceput mai demult discutiile cu banca poloneza PKO in ce priveste fuziunea dintre cele doua banci, dar cu toate astea discutiile au ajuns intr-un punct mort, OTP fiind interesata de un acord doar in cazul in care guvernul de la Varsovia va fi de acord sa privatizeze o mare parte din participatia de 51,4% detinuta din banca, potrivit Deal Reporter, care citeaza o sursa anonima ce lucreaza in OTP.

Potrivit Deal Reporter, o sursa din Ministerul polonez de Finante a declarat ca fuziunea este iminenta, atat de mult incat un nou consiliu de supervizare ar putea fi numit saptamana aceasta ca prim pas al procesului de privatizare.

In acelasi timp, un alt angajat al guvernului a declarat ca o posibila fuziune are sens pentru ambele banci, oferind PKO o cale spre piata internationala si in acelasi timp, protejand OTP de eventuale preluari ostile.

Citeste si:

Analistul KBC, Marta Czajkowska, a confirmat ca Polonia a pregatit privatizarea PKO.

Czajkowska este de acord cu faptul ca o fuziune va fi o actiune foarte delicata, odata ce pietele PKO si OTP nu se suprapun.

Cu toate astea, analistii nu considera fuziunea ca cel mai probabil scenariu, afirmand ca se asteapta ca privatizarea PKO sa atraga cativa investitori strategici dispusi sa plateasca sume mari pentru actiunile PKO pentru a se capitaliza folosindu-se de pozitia bancii in Polonia, si de potentialul enorm de dupa restructurare.