Deutsche Bank va plati creditorilor Enron Corp. suma de 25 milioane dolari si va primi 35 milioane dolari ca parte a unei intelegeri din cadrul unui proces o o mai mare amploare privind responsabilitatea bancilor in prabusirea companiei americane, informeaza Reuters.
Grupul german a acceptat sa renunte la despagubiri de 416 milioane dolari din partea Enron ca parte a intelegerii, insa mai are de recuperat inca sume de 390 milioane dolari, conform informatiilor oferite de tribunalul din districtul de sud al New York.

Conform informatiilor, Deutsche Bank a negat implicarea in prabusirea companiei Enron si a renuntat la despagubirile cerute, pentru a nu pierde timp si bani in cadrul procesului.

Enron Creditors Recovery Corp, succesorul companiei falimentare Enron, a ajuns la o intelegere cu un numar de zece banci in acest caz.

Deutsche Bank va primi 35 milioane dolari pentru interesele din cadrul a trei tranzactii complexe semnate cu Enron iar Enron Creditors Recovery Corp va primi 100 de milioane de la creditori.

Procesul de mari dimensiuni, initiat dupa falimentul rasunator al uneia dintre cele mai importante companii americane, implica acuzatii catre anumite banci, care ar fi ajutat compania americana sa isi "fabrice" fise contabile ce dadeau aparenta profitabilitatii, la putin timp inainte ca Enron sa declare falimentul, generand pierderi masive pentru creditori.

Singura mare banca ce nu a ajuns la o intelegere in cadrul acestui proces este Citigroup. Acest caz va ajunge in fata judecatorului in cursul anului viitor.

Enron a precizat ca a recuperat peste 11 miliarde dolari in numele creditorilor, cautand sa stranga "alte cateva miliarde" de la Citigroup.

Odata a saptea companie americana, Enron a anuntat falimentul in decembrie 2001, in cadrul unui scandal contabil in care a fost acuzata ca a ascuns datorii in valoare de miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri