Consiliul de administratie al grupului aerian Alitalia, care la ora actuala merge in pierdere, prefera grupul Air France in detrimentul firmei aeriene Air One in ce priveste preluarea companiei italiene, potrivit anunturilor aparute miercuri in mass-media din Italia, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Consiliul de administratie Alitalia s-a reunit marti pentru a desemna cine va fi candidatul favorit in cursa de preluare a companiei aeriene italiene, insa a decis sa se reintalneasca din nou vineri pentru a oferi guvernului, care detine 49,9% din Alitalia, timp sa ia o decizie.

Presedintele Alitalia, Maurizio Prato, ce a fost numit in aceasta vara pentru a se ocupa de vanzarea companiei de stat italiene, a precizat ca oferta Air France este in ton cu planul de restructurare stabilit de Alitalia, avand dubii cu privire la oferta celor de la Air One.

Ziarele din Italia au anuntat miercuri ca Prato si consiliul de conducere, sprijinit de consilieri precum Citi si Roland Berger, au preferat Air France, ce a ofertat 0,35 euro per actiune Alitalia, oferindu-se sa achizitioneze toate obligatiunile convertibile ale companiei.

Air One, companie mai mica decat Alitalia insa sprijinita de banca italiana Intesa Sanpaolo, a oferit un eurocent per actiune Alitalia si investitii totale de 5,3 miliarde de euro pana in 2012.

Depinde de guvern, care se pare ca este divizat, care va fi partenerul preferat.

Prim-ministrul italian Romano Prodi se va intalni joi cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, o sedinta de cabinet urmand sa aiba loc vineri.

Compania italiana, ce are datorii in valoare de 1,2 miliarde de euro, este evaluata la 1,1 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri