Fondul privat de investitii Kohlberg Kravis Roberts a anuntat ca va cumpara firma britanica producatoare de aplicatii Northgate Information Solutions Plc, contra sumei de 593 milioane de lire sterline (1,18 miliarde dolari), informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Compania a declarat ca a oferit 95 de pence pentru o actiune Northgate, cu 60,3% mai mult decat pretul de inchidere din 11 decembrie, de 59,25 pence pe actiune, cu o zi inainte ca Northgate sa primeasca oferta de preluare.

"Avem o experienta destul de mare in sectorul de servii tehnologice si suntem gata sa lucram cu echipa celor de la Northgate pentru a profita de numeroasele ocazii de a ne dezvolta", a declarat partenerul KKR, Todd Fisher.

Northgate produce aplicatii pentru departamentele de resurse umane si contabilitate in 46 de tari, avand clienti printre care producatorul de medicamente Pfizer Inc si fortele de politie din Marea Britanie.

Firma a anuntat in mai ca va achizitiona o participatie de 60,4% in compania belgiana ARINSO, contra sumei de 228,4 milioane euro (328,1 milioane dolari), un acord care, potrivit KKR, a transformat firma intr-un producator de rang mondial.

Directorul executiv, Chris Stone, a refuzat ofertele din partea mai multor fonduri de investitii in urma cu un an, ce se ridicau la 100 de pence per actiune, insa valoarea actiunilor a crescut cu aproape 30% dupa anuntul de preluare de saptamana trecuta.

Northgate a anuntat o crestere cu 49% la 246,3 milioane de lire sterline pe 12 decembrie, datorita profitului operational ajustat ce a crescut cu 23% la 31,5 milioane, in ton cu estimarile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si