Cea mai mare banca de retail din Franta, Credit Agricole, a anuntat ca va fi afectata de pierderi inainte de impozitare de 2,5 miliarde euro (3,59 miliarde dolari) in 2007, din cauza crizei globale a creditelor, ce a lovit pietele financiare din lumea intreaga.

In total, impactul acestor masuri asupra rezultatelor anului 2007 ar trebui sa fie in jurul a 1,6 miliarde euro (2,5 miliarde euro inainte de impozitare)", a precizat Credit Agricole (CA) intr-un comunicat.

Banca franceza a declarat ca divizia sa de operatiuni bancare de investitii va avea "rezultate negative" pentru intre anul curent, insa CA nu va fi nevoita sa isi reduca dividendul anual.

In noiembrie, Credit Agricole a afisat o scadere de 16,8% a profitului net trimestrial, castigurile fiind afectate de o pierdere, ce initial nu fusese raportata, la divizia Calyon.

Anuntul CA vine dupa o serie de rezultate foarte slabe ale bancilor de pe Wall Street, care au fost afectate de asemenea de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc.

Bear Strearns a anuntat joi prima pierdere din istoria sa.

La data de 9 august, cea mai mare banca listara franceza, BNP Paribas, a anuntat inghetarea temporara a conturilor a trei dintre fondurile sale de investitii, grav atinse de criza creditelor - anunt ce a fost partial responsabil de o cadere in acea zi a pietelor bursiere din intreaga lume. .

Directorul executiv al Credit Agricole, Georges Pauget, a precizat pentru reporteri ca perspectivele pentru sectorul bancar global si efectele asupra economiei ale crizei creditelor ramana greu de evaluat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Averea super-bogatilor lumii a scazut pentru prima data in 7 ani