Salariul minim lunar din Spania creste la 600 euro de la 1 ianuarie 2008

Guvernul spaniol a aprobat vineri cresterea salariului minim lunar pe economie la 600 euro de la 1 ianuarie 2008, de la 570,6 euro in 2007.

"Am aprobat decretul care stabileste salariul minim interprofesional la 600 euro pe luna, care va intra in vigoare din 1 ianuarie 2008", a anuntat premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero, cu ocazia unei conferinte de presa ce a avut loc la ultima reuniune din 2007 a consiliului de ministri.

Acesta crestere a fost obtinuta datorita acordului dintre sindicate si patronat, a adaugat premierul, care a spus ca marirea salariului minim este in conformitate cu promisiunile sale electorale. Astfel, el a precizat ca salariul minim lunar era de 460 de euro in 2004, cand partidul sau a venit la putere.

Seful guvernului spaniol, care va incerca sa obtina un al doilea mandat de patru ani la alegerile legislative din 9 martie, tine adesea sa aminteasca bilantul sau economic pozitiv.

In octombrie, Zapatero a promis o crestere a salariului minim la 800 euro pe luna in cazul in care va fi reales. Cu exceptia tarilor din estul Europei, Spania are unul dintre cele mai scazute salarii minime din Uniunea Europeana, alaturi de Portugalia, Grecia si Malta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Germania vrea să pună capăt comerţului cu carne ieftină
Setari Cookie-uri