Vanzarea in perioada ce va urma a unor participatii din cateva companii de stat va aduce Cehiei castiguri intre 100 si 200 miliarde coroane (11,8 miliarde dolari), a declarat un inalt oficial guvernamental ceh, conform site-ului Aktualne.cz, citat de Reuters.

Ministrul adjunct de finante, Ivan Fuksa, a declarat pentru site-ul Aktualne.cz, intr-un interviu, ca aceasta cifra este insa o estimare personala, scrie NewsIn.

Fuksa a mentionat printre companiile din care statul va vinde participatii firma de inginerie Skodaexport, compania de aeronautica Czech Airline, operatorul aeroportului din Praga, Letiste Praha, producatorul de bere Budejovicky Budvar precum si Posta si Caile Ferate.

La acestea se adauga si 7% din grupul energetic CEZ, a adaugat oficialul ceh.

“Nu exista insa nicio analiza in acest sens. De exemplu, exista inca discutii privind ce parte a Postei ar putea si ar trebui sa fie privatizata. Foarte mult va depinde de aceste discutii si momentul ales pentru efectuarea vanzarilor”, a declarat Fuksa.

Oficialul ceh, intr-un interviu acordat Reuters in decembrie, preciza ca operatorul aeroportului din Praga ar putea fi vandut pana la sfarsitul anului 2008, in timp ce vanzarea Czech Airlines ar putea fi amanata daca performantele companiei de aeronautica se vor imbunatati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri