Candidatul vazut ca favorit pentru functia de director executiv al Millennium bcp, cea mai mare banca listata din Portugalia, sustine ca principalul sau scop este de a restaura echilibrul managerial al institutiei, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Carlos Santos Ferreira a declarat ca a hotarat sa candideze pentru aceasta functie dupa ce a fost sustinut de unii dintre principalii actionari ai Millennium bcp.

Banca este investigata de banca centrala a Portugaliei si de institutia de reglementare a pietei de capital pentru cumpararea propriilor actiuni fara sa raporteze si pentru imprumuturi neregulamentare. Banca neaga orice neregularitate.

"Prima dintre prioritati va fi sa readucem stabilitatea in banca, pentru ca angajatii sa poata oferi servicii de calitate, ce vor permite Millennium bcp sa se intoarca pe calea succesului urmata pana acum", a declarat Santos Ferreira pentru Reuters.

Santos Ferreira, fost membru al partidului socialist, aflat la conducere, va candida impotriva lui Miguel Cadilhe, fost ministru de finante sub partidul de opozitie de centru-dreapta PSD.

Cadilhe si-a criticat rivalul ca are legaturi cu guvernul, pe care la acuzat ca intervine in sectorul financiar privat al tarii.

Dar Santos Ferreira, care a demisionat recent din functia de presedinte al bancii de stat Caixa Geral de Depositos, neaga ca miscarea ar fi motivata politic.

"Este public faptul ca lista mea a fost facuta in urma unui consens al unui grup larg de actionari si ca am castigat sprijinul altora, majoritatea fiind membri ai consiliului de conducere", a declarat Santos Ferreira.

Lista se refera la managerii pe care planuieste sa-i ia cu el la Millennium bcp, daca va fi alea director executiv.

Potrivit articolelor din presa, Santos Ferreira se bucura de sprijinul a peste 50% dintre actionarii Millennium bcp. Intrunirea actionarilor, pentru alegerea noului director executiv, va avea loc pe 15 ianuarie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri