Pretul petrolului a scazut luni cu mai mult de 3 dolari, sub 95 dolari/baril, pentru ca iarna deosebit de calda si ingrijorarile privind posibila recesiune economica a Statele Unite, principalul consumator de petrol, au avut un impact mai puternic decat tensiunile dintre Iran si SUA, arata Reuters.

Pretul petrolului cu livrare in februarie tranzactionat pe piata din Statele Unite a scazut luni cu 2,79 dolari, pana la 95,12 dolari/baril, dupa ce a atins minimul sedintei, de 94,47 dolari/baril, adancind pierderea de 1,27 dolari din sedinta anterioara.

Pretul titeiului Brent, tranzactionat pe piata londoneza, a scazut cu 1,15 dolari, la 95,64 dolari/baril.
Cererea de combustibil pentru incalzire va fi cu 38,5% mai mica decat in mod normal in aceasta saptamana, pentru ca temperaturile sunt cu mult peste medie in cea mai mare parte a Statelor Unite, a anuntat Serviciul National de Meteorologie.

Petrolul tranzactionat in Statele Unite a crescut pana la un maxim al sedintei de 98,40 dolari/baril, pe fondul tensiunilor geopolitice, care au izbugnit in Stramtoarea Ormuz, o ruta importanta de transport petrolier in Golful Persic. Cinci vase iraniene au facut manevre agresive in Stramtoarea Ormuz si au aratat intentii ostile fata de vasele marinei Statelor Unite, a anuntat Pentagonul luni.

Incidentul este cea mai recenta dovada a tensiunilor dintre Washington si Teheran, bazat pe o serie de probleme, de la programul nuclear dezvoltat de Iran la acuzatiile Statelor Unite ca Iranul sustine terorismul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Recomandarile analistilor pentru cele mai populare actiuni europene
Setari Cookie-uri