Pretul petrolului cu livrare in februarie tranzactionat pe piata din Statele Unite a scazut luni cu 2,79 dolari, pana la 95,12 dolari/baril, dupa ce a atins minimul sedintei, de 94,47 dolari/baril, adancind pierderea de 1,27 dolari din sedinta anterioara.

Pretul titeiului Brent, tranzactionat pe piata londoneza, a scazut cu 1,15 dolari, la 95,64 dolari/baril.
Cererea de combustibil pentru incalzire va fi cu 38,5% mai mica decat in mod normal in aceasta saptamana, pentru ca temperaturile sunt cu mult peste medie in cea mai mare parte a Statelor Unite, a anuntat Serviciul National de Meteorologie.

Petrolul tranzactionat in Statele Unite a crescut pana la un maxim al sedintei de 98,40 dolari/baril, pe fondul tensiunilor geopolitice, care au izbugnit in Stramtoarea Ormuz, o ruta importanta de transport petrolier in Golful Persic. Cinci vase iraniene au facut manevre agresive in Stramtoarea Ormuz si au aratat intentii ostile fata de vasele marinei Statelor Unite, a anuntat Pentagonul luni.

Incidentul este cea mai recenta dovada a tensiunilor dintre Washington si Teheran, bazat pe o serie de probleme, de la programul nuclear dezvoltat de Iran la acuzatiile Statelor Unite ca Iranul sustine terorismul.