Analistii de pe Wall Street, pesimisti privind performantele financiare ale companiilor

Analistii de pe Wall Street sunt din ce in ce mai pesimisti privind rezultatele financiare ale companiilor pentru al patrulea trimestru din 2007, reducandu-si estimarile de profit pentru primele doua trimestre ale anului curent, conform unui sondaj saptamanal publicat de Reuters, citat de NewsIn.

Sondajul, care vine dupa o saptamana in care au fost prezentate rapoarte economice destul de grave si au fost anuntate noi deprecieri ale activelor de catre companiile financiare, arata ca analistii se asteapta ca firmele din indicele S&P 500 sa anunte rezultate pentru al patrulea trimestru din 2007 cu 8,4% sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

Acest sondaj arata o perspectiva mult mai pesimista fata de saptamana trecuta, cand analistii estimasera o scadere de 6,1% a castigurilor, cu mult sub cele 11,5 procente de crestere pe care mizau acestia cu ocazia unui sodaj efectuat la data de 1 octombrie.

Analistii au estimat cresteri ale castigurilor pentru primul si al doilea trimestru din 2008 de 4,7%, respectiv 4,6%, conform unui analist al Reuters Estimates, Ashwani Kaul.

Aceste noi estimari sunt sub cele prezentate saptamana trecuta, cand analistii mizasera pe o crestere a castigurilor de 5,1%, respectiv 5%, cu mult sub nivelurile din 1 octombrie 2007, cand analistii estimau cresteri de 11,4%, respectiv 9,4%.

Analistii se asteapta ca sectorul financiar sa inregistreze cea mai scazuta performanta privind cresterea de la an la an a castigurilor pentru cel de-al patrulea trimestru, cu scaderi de pana la 62% a profitului.

In ceea ce priveste sectorul materiilor prime, analistii estimeaza o scadere a castigurilor de 10%. Sectorul tehnologic este vazut ca cel mai puternic, putand beneficia de majorari ale castigurilor de pana la 23%.

Saptamana trecuta, actiunile americane au fost afectate de raportul privind somajul din SUA, iar indicele S&P 500 a scazut cu 2,46%, la 1.411,63 puncte, conform Reuters.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri