Conducta care va schimba lumea si va asigura Statelor Unite si tarilor din vestul Europei Occidentale independenta fata de petrolul din Golful Persic a fost inaugurata saptamana trecuta. Traseul conductei, cea mai costisitoare construita pana acum, ocoleste teritoriul Rusiei, dar si rutele aglomerate din Bosfor si Dardanele. Oleoductul porneste din Baku, capitala Azerbaidjanului, trece prin Tbilisi, capitala Georgiei, si ajunge la Marea Mediterana, in portul turcesc Ceyhan.

Multe tari au incercat sa impiedice acest proiect sa ajunga la bun sfarsit. Moscova a sustinut propria ei versiune a rutei conductei, prin Cecenia si Novorossiisk, si era impotriva configuratiei prin care petrolul caspic urma sa mearga in vest, trecand pe langa Rusia. Teheranul si tarile producatoare de petrol din Golful Persic erau foarte inversunate impotriva proiectului, care reprezenta pentru ele o lovitura serioasa. De acum, toate jocurile din regiune vor fi jucate sub auspiciile unor reguli noi si vor fi legate de axa Baku-Ceyhan. Si intreaga politica a Occidentului va fi redirectionata catre protejarea conductei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri