OTP Bank, aproape de vanzarea diviziei sale de asigurari

Banca ungara OTP Bank este foarte aproape de a-si vinde divizia de asigurari, Garancia, anuntul urmand sa apara la sfarsitul lunii ianuarie sau la inceputul lunii februarie 2008, potrivit unei surse avizate, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Potrivit sursei, OTP a ajuns deja la un acord in ceea ce priveste vanzarea, ramanand de stabilit numai conditiile finale, a declarat sursa.

Saptamanalul de afaceri HVG a anuntat saptamana trecuta ca OTP poarta discutii cu patru clienti, printre care Aegon, AIG, francezii de la Groupama and Zurich Financial.

Sursa a confirmat numele clientilor si a spus ca acordul nu reprezinta o simpla vanzare ci si un parteneriat pe termen lung, iar Garancia va ramane in stransa legatura cu banca OTP.

Banca de investitii ING a anuntat intr-un raport recent de cercetare ca pretul diviziei Garancia s-ar putea ridica la 485 milioane de euro, in timp ce altii au estimat suma de 500 milioane euro.

OTP a refuzat sa comenteze, reiterand declaratia de la sfarsitul lunii decembrie 2007 in ceea ce priveste situatia diviziei Garancia.

In luna decembrie 2007, OTP a declarat ca a primit oferte pentru divizia sa de asigurari, urmand sa ia o decizie la inceputul anului 2008, pentru a stabili daca va pastra sau va vinde Garancia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri