Fondul Essl a preluat integral controlul asupra retailerului de bricolaj BauMax

Fondul Essl a preluat integral controlul asupra retailerului de bricolaj BauMax care opereaza magazine de tipul do-it-yourself, dupa ce a achizitionat o participatie de 12,45% de la compania Spar, potrivit informatiilor publicate pe pagina kamcity.com.

Valoarea tranzactiei nu a fost momentan dezvaluita. Grupul Spar achizitionase participatia de 12,45% din pachetul de actiuni al BauMax in 1995 cand retailerul austriac a preluat in schimb divizia do-it-yourself a Spar, Buettinghaus.

BauMax intentioneaza sa se extinda anul acesta in Bulgaria si sa deschida noi unitati in Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia si Romania. Pe termen lung, compania vizeaza patrunderea si pe pietele din Turcia, Ucraina si Iugoslavia, potrivit directorului executiv al BauMax, Martin Essl.

Compania BauMax opereaza in prezent 128 de magazine, in sapte tari din centrul si sud-estul Europei si a inregistrat vanzari de 1,25 miliarde euro, in 2007.

Lansarea BauMax in Romania a avut loc in octombrie 2006, odata cu deschiderea magazinului din Brasov, retailerul operand in prezent cinci unitati. In urmatorii ani este planificata inaugurarea a cinci magazine pe an. BauMax si-a propus sa devina liderul pietei de profil din Romania cu ajutorul unei retele de filiale extinse in teritoriu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri