British Airways va lansa noi zboruri intre Europa si Statele Unite ale Americi

Compania aeriana britanica British Airways va lansa o noua divizie care va pune la dispozitie zboruri directe intre Europa si SUA, pentru a profita de acordul "cer deschis" ce deschide piata zborurilor transatlantice catre concurenta, anunta Financial Times.

"Divizia se va lansa in aceasta vara cu zboruri intre New York si Bruxelles", si a inceput deja recrutarea pilotilor, arata un articol publicat pe site-ul de internet al cotidianului, insa nu mentioneaza sursele.

Operatiunea va demara la o scala modesta, cu doar doua Boeing 757 in prima faza, conform FT, citat de NewsIn.

Noua companie, ce ar putea fi denumita "BA European", va functiona separat de compania mama, avand propriul sistem salarial, pentru a reduce costurile, se arata pe site-ul Financial Times.

Cu o asemenea initiativa, BA va urma modelul companiei europene Air France-KLM si pe cel al firmelor americane Delta si Continental.

Cu toate astea, fosta companiei nationala se va confrunta ea insasi cu o concurenta acerba in ceea ce priveste zborurile intre Marea Britanie si SUA, inca sub acordul "cer deschis" semnat in aprilie 2007 intre Uniunea Europeana si SUA, ce va intra in vigoare pe 30 martie.

La ora actuala, numai patru companii, BA, Virgin Atlantic, American Airlines si United Airlines, au autorizatie sa zboare intre SUA si aeroportul londonez Heathrow, scrie Financial Times.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri