Japonezii, care mult timp au fost considerat drept campionii mondiali ai economisirilor, strang din ce in ce mai putini bani, rata de economisire a acestora scazand cu peste 70% in zece ani.
Potrivit statisticilor, cetatenii japonezi au economisit doar 3,2% din venitul lor in 2006, fata de 11,4% in 1997. Datele din 2007 nu au fost deocamdata anuntate.

"Salariile au scazut in cursul anilor trecuti, iar populatia din ce in ce mai imbatranita a avut o influenta asupra ratei economisirilor", a explicat un responsabil al organismului guvernamental ce a colectat datele.

"Nu se cunoaste impactul exact pe care il are populatia asupra ratei globale de economisire. Tendinta de scadere a acesteia va continua cu certitudine", a adaugat acesta.

Japonezii se mandreau acum cativa ani cu faptul ca fac cele mai mari economisiri la nivel mondial, cu o rata de economisire in medie de 23% in 1975.

Cativa ani de recesiune economica si de deflatie au afectat de asemenea salariile, in timp ce dobanda de referinta, foarte joasa in Japonia, nu a incurajat populatia sa faca economii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri