Cresterea economica a zonei euro din trimestrul al treilea 2007 a fost mai solida fata de estimarile anterioare, datorita accentuarii cresterii din Franta si Belgia, in conformitate cu statisticile publicate miercuri.
Biroul de statistica al Uniunii Europene, Eurostat, a aratat ca in perioada iulie-septembrie 2007 produsul intern brut (PIB) al zonei euro a urcat cu 0,8% fata de nivelul din al doilea trimestru si in crestere comparativ cu estimarile anterioare de 0,7%.

Anual, PIB-ul zonei euro a urcat cu 2,7% in al treilea trimestru, mult peste rata de crestere potentiala pe care reprezentantii Comisiei Europene o estimasera la un nivel de aproape 2,2%. Rata anuala a fost neschimbata fata de estimarile anterioare.

Economistii se asteptasera la rezultate care sa fie in conformitate cu cifrele trimestriale si anuale din raportul anterior al Eurostat.

Rezultatele economice mai bune au fost obtinute mai ales ca urmare a revizuirii in crestere a statisticilor pentru PIB-ul Frantei, a doua economie din zona euro. Franta a inregistrat o crestere economica de 0,8%, peste estimarile anterioare de 0,7%.

In Belgia, statisticile pentru produsul intern brut au fost revizuite in crestere pana la 0,5% de la nivelul anterior de 0,4%.

Cresterea economica a celor 13 tari care foloseau moneda unica europeana in al treilea trimestru din 2007 a fost sustinuta mai ales de consumul populatiei si de investitii, care au contribuit la total cu cate 0,3 puncte procentuale fiecare. Cresterea stocurilor a avut de asemenea un aport de 0,2% la majorarea PIB-ului.

Cheltuielile guvernamentale au avut si acestea o contributie de 0,1 puncte procentuale, care a fost contrabalansata de contributia negativa a comertului net.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri