Fostul premier britanic Tony Blair a fost numit joi consilier cu norma redusa de catre banca americana JP Morgan, a anuntat banca intr-un comunicat, putand obtine un salariu anual de peste un milion de dolari.
Blair va consilia directiunea bancii "contribuind cu imensa sa experienta internationala pentru a furniza companiei sfaturi strategice si o viziune din interior asupra problemelor politice mondiale si a tendintelor emergente", a precizat JP Morgan.

Fostul prim-ministru britanic va participa in numele bancii americane la anumite evenimente si conferinte, a adaugat JP Morgan.

"Suntem onorati" de decizia lui Tony Blair, s-a felicitat directorul executiv al bancii, Jamie Dimon, estimand ca fostul inalt oficial britanic "va aduce o viziune mondiala unica si de neinlocuit bancii si clientilor nosti, valoroasa mai ales in perioade marcate de turbulente".

Citat in comunicat, Blair a subliniat "marea ocazie de a contribui la activitatea bancii JP Morgan Chase", numind-o "o companie de prim rang in economia mondiala, cu o prezenta puternica in toate regiunile lumii".

Conform unui cabinet de recrutare din New York, citat de Financial Times, rolul lui Blair in cadrul JP Morgan i-ar aduce o remuneratie de peste un milion de dolari pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri