Fostul premier britanic Tony Blair a fost numit joi consilier cu norma redusa de catre banca americana JP Morgan, a anuntat banca intr-un comunicat, putand obtine un salariu anual de peste un milion de dolari.

Blair va consilia directiunea bancii "contribuind cu imensa sa experienta internationala pentru a furniza companiei sfaturi strategice si o viziune din interior asupra problemelor politice mondiale si a tendintelor emergente", a precizat JP Morgan.

Fostul prim-ministru britanic va participa in numele bancii americane la anumite evenimente si conferinte, a adaugat JP Morgan.

"Suntem onorati" de decizia lui Tony Blair, s-a felicitat directorul executiv al bancii, Jamie Dimon, estimand ca fostul inalt oficial britanic "va aduce o viziune mondiala unica si de neinlocuit bancii si clientilor nosti, valoroasa mai ales in perioade marcate de turbulente".

Citat in comunicat, Blair a subliniat "marea ocazie de a contribui la activitatea bancii JP Morgan Chase", numind-o "o companie de prim rang in economia mondiala, cu o prezenta puternica in toate regiunile lumii".

Conform unui cabinet de recrutare din New York, citat de Financial Times, rolul lui Blair in cadrul JP Morgan i-ar aduce o remuneratie de peste un milion de dolari pe an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revolut, aproape de o evaluare de 5 miliarde de dolari