Bank of America cumpara Countrywide pentru 4 mld. dolari

Bank of America Corp a anuntat vineri ca a decis sa cumpere Countrywide Financial Corp, cel mai mare creditor ipotecar din Statele Unite, printr-o tranzactie de 4 miliarde dolari, prin care ar putea fi evitata una dintre cele mai mari prabusiri din criza americana a ipotecilor.

Actionarii Countrywide ar urma sa primeasca in schimbul fiecarei actiuni detinute 0,1822 dintr-o actiune Bank of America. Tranzactia valorifica Countrywide la 7,16 dolari/actiune, cu o reducere de 7,6% fata de cotatia de la inchiderea sedintei de joi.

Actiunile Countrywide au pierdut 1,15 dolari, echivalentul a 14,8%, pana la 6,60 dolari/actiune in prima parte a sedintei, dupa ce joi au urcat cu peste 51% in anticiparea tranzactiei. Actiunile Bank of America au scazut cu 1,19 dolari, echivalentul a 3%, pana la 38,11 dolari/actiune.

Aceasta achizitie reprezinta o alta preluare majora pentru directorul executiv al Bank of America, Kenneth Lewis, ce a cheltuit peste 100 miliarde dolari in ultimii patru ani pe Fleet Boston Financial Corp, firma de carduri MBNA Corp, LaSalle Bank Corp si firma de management al activelor U.S. Trust.

Ar putea ajuta, de asemenea, Countrywide, care s-a confruntat cu pierderi majore din imprumuturi neperformante si cu o serie se procese legale in legatura cu metodele de acordare a creditelor.

Bank of America, cea de-a doua banca din Statele Unite, isi va asuma riscurile achizitiei.

"Este naiv sa credem ca nu vom mai inregistra pierderi in urma crizei creditelor ipotecare din Statele Unite", a declarat presedintele Liberty View Capital Management, Rick Meckler.

Intr-o declaratie, Lewis a transmis ca "Suntem constienti de problemele din cectorul imobiliar si din cel ipotecar. Tranzactia reflecta aceste provocari".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
O echipă a Organizației Mondiale a Sănătății merge în China pentru investigații
Setari Cookie-uri