Presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a estimat ca un euro puternic reflecta starea buna a economiei europene, respingand posibilitatea ca taria monedei europene sa ingrijoreze exportatorii.
"Succesul monedei euro reflecta increderea in economia europeana", a afirmat Barosso, dupa o intalnire din capitala Maltei, La Valetta, cu primul ministru Lawrence Gonzi, la putin timp dupa ce statul maltez a aderat, la 1 ianuarie, la zone euro.

Conform estimarilor malteze, peste 90% din populatie utilizeaza deja euro drept moneda preferata, chiar daca momentan mai exista in circulatie aproximativ 442 milioane lire malteze in circulatie.

Barroso a asigurat ca intelege temerilor unor sectoare economice din Uniunea Europeana, privind taria euro, precizand ca in viitor va avea loc un dialog in acest sens.

"Uitati-va la germani, ale caror exporturi nu continua sa creasca atat in zona euro cat si in strainatate", a declarat Barroso, cu intentia de a prezenta un exemplu de urmat, afirma AFP.

Presedintele CE a estimat ca sectoarele care nu au reusit sa se adapteze la realitatile globalizarii sunt cele care sunt cele mai afectate de taria euro.

Ceremoniile de sarbatorire a intrarii oficiale a Maltei in zona euro au inceput sambata in prezenta a numerosi inalti oficiali europeni, precum seful guvenului italian, Romano Prodi, presedintele in exercitiu al UE, slovenul Janez Jansa si presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet.

Malta, un stat mic cu aproximativ 400.000 de locuitori, a devenit la 1 ianuarie 2008 cea de-a cincisprezecea tara care a adoptat moneda unica europeana drept moneda nationala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri