Credit Agricole anunta ca va vinde participatia detinuta din Suez

Credit Agricole, cea mai mare banca de larg consum din Franta, a anuntat luni ca va vinde participatia de 2,07% detinuta din compania de utilitati Suez, unor investitori strategici, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Banca franceza a precizat ca va vinde 27,014,040 actiuni Suez.

Titlurile Suez, care se afla in plin proces de fuziune cu grupul Gaz de France, au incheiat sedinta bursiera de la sfarsitul saptamanii trecute la un nivel de 46,41 euro pe actiune.

Conform acestui nivel, pretul participatiei detinute de Credit Agricole s-ar ridica la aproximativ 1,25 miliarde euro (1,85 miliarde dolari), informeaza Reuters.

Vanzarea acestei participatii vine intr-o perioada in care bancile incearca sa isi intareasca baza de capital pe fondul crizei financiare ce afecteaza pietele globale de credit.

In decembrie, Credit Agricole a anuntat deprecieri ale activelor de 2,5 miliarde dolari, legate de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, pornita pe piata americana.

In noiembrie 2007, banca a raportat o scadere cu 16,8% a profitului net obtinut in al treilea trimestru, dupa ce divizia sa de investment banking, Calyon, a afisat pierderi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câini antrenați pentru a depista persoanele cu COVID-19
Setari Cookie-uri