Credit Agricole, cea mai mare banca de larg consum din Franta, a anuntat luni ca va vinde participatia de 2,07% detinuta din compania de utilitati Suez, unor investitori strategici, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Banca franceza a precizat ca va vinde 27,014,040 actiuni Suez.

Titlurile Suez, care se afla in plin proces de fuziune cu grupul Gaz de France, au incheiat sedinta bursiera de la sfarsitul saptamanii trecute la un nivel de 46,41 euro pe actiune.

Conform acestui nivel, pretul participatiei detinute de Credit Agricole s-ar ridica la aproximativ 1,25 miliarde euro (1,85 miliarde dolari), informeaza Reuters.

Vanzarea acestei participatii vine intr-o perioada in care bancile incearca sa isi intareasca baza de capital pe fondul crizei financiare ce afecteaza pietele globale de credit.

In decembrie, Credit Agricole a anuntat deprecieri ale activelor de 2,5 miliarde dolari, legate de criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, pornita pe piata americana.

In noiembrie 2007, banca a raportat o scadere cu 16,8% a profitului net obtinut in al treilea trimestru, dupa ce divizia sa de investment banking, Calyon, a afisat pierderi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri