China a luat locul Statelor Unite si a devenit principalul partener comercial al Japoniei, in 2004, potrivit cifrelor publicate de Ministerul japonez de Finante, transmite BBC.

Activitatea comerciala cu China a reprezentat 20,1 la suta din volumul schimburilor comerciale ale Japoniei, comparativ cu 18,6 la suta, in cazul Statelor Unite. In 2003, Statele Unite ocupau primul loc pe lista partenerilor comerciali ai Japoniei, cu o cota de 20,5 la suta, fiind urmate de China, cu 19,2 la suta.

Schimbarea subliniaza importanta din ce in ce mai mare a Chinei ca putere economica. In 2004, schimburile comerciale dintre Japonia si China (si Hong Kong) au totalizat 22.201 miliarde de yeni (aproape 215 miliarde de dolari). Este cea mai mare valoare a schimburilor comerciale dintre cele doua tari, din 1947 (cand au demarat relatiile de acest fel) si pana in prezent. Valoarea schimburilor comerciale dintre Japonia si Statele Unite a fost, in 2004, de 20.479 miliarde de yeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri