Presedintele american, George W. Bush, a declarat marti ca preturile la petrol sunt "foarte mari", putand fi sustinute cu greu de catre economia Statelor Unite ale Americii, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Bush a precizat ca va discuta aceasta problema cu regele Arabiei Saudite, unul dintre cei mai importanti membri ai Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

Presedintele american, aflat intr-o vizita in Arabia Saudita, principal exportator mondial de petrol, a declarat ca OPEC ar trebui sa ia in considerare efectul preturilor ridicate la energie asupra economiei globale, atunci cand va lua decizii legate de nivelul productiei.

"Sper ca OPEC va analiza mai multe niveluri de productie si sa ia in calcul faptul ca daca una dintre cele mai mari consumatori ai lumii sufera, acest lucru inseamna un client mai putin, si mai putin petrol si gaze naturale vandute", a precizat Bush, cu ocazia unei intalniri cu oamenii de afaceri.

Bush a declarat ca va discuta cu regele Arabiei Saudite despre nivelul ridicat al preturilor la petrol, ca "sunt greu de suportat de catre economia noastra".

Mai multi oficiali ai OPEC au declarat ca posibilitatile cartelului de a tempera cresterea preturilor la petrol, care a depasit nivelul de 100 de dolari pe baril, sunt limitate.

Grupul va majora productie in caz ca va fi nevoie, cu ocazia sedintelor din 1 februarie si 5 martie, a declarat luni pentru Reuters secretarul general al OPEC, Abdullah al-Badri.

Pentru moment, piata este bine alimentata, a adaugat acesta, atribuind scumpirea petrolului operatiunilor speculative.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
De la Morgan Stanley, la voluntariat în politica locală
Setari Cookie-uri