Fostul presedinte al Rezervei Federale americane (Fed), Alan Greenspan, s-ar putea alatura echipei fondului american de hedging Paulson&Co., in calitate de consilier, potrivit editiei de ieri a cotidianului Wall Street Journal.

Greenspan a fost criticat din cauza faptului ca a mentinut dobanda de politica monetara la un nivel foarte scazut, de 1%, din iunie 2003 pana in iunie 2004, lucru care, conform unor analisti, ar fi contribuit la aparitia recentei crize imobiliare.

Economia americana se afla probabil in recesiune sau aproape de a intra in recesiune, a declarat fostul presedinte al Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, Alan Greenspan, intr-un interviu acordat cotidianului The Wall Stree Journal.

Sansele "nu sunt aproape de nivelul maxim, insa se indreapta in aceasta directie", a declarat Greenspan, in interviul publicat marti de Wall Street Journal.

"Simptomele sunt in mod clar prezente. Recesiunile nu au o evolutie lina. Acestea sunt in general semnalate de discontinuitati pe piata, iar datele publicate in ultimele saptamani ar putea fi caracterizate astfel", a declarat acesta

Greenspan precizase in decembrie 2007 ca vede semnalele unei posibile recesiuni economice in Statele Unite ale Americii, sansele unei evolutii in aceasta directie fiind de 50%., fata de nivelul de 30% estimat anterior.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si