Kuweitul vrea sa profite de criza Citigroup si Merrill Lynch

Compania de stat Kuwait Investment Authority (KIA) a anuntat, marti, ca va investi 3 miliarde dolari in Citigroup Inc si 2 miliarde dolari in Merrill Lynch & Co, ambele afectate de pierderi legate de criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite,

"Ca investitor pe termen lung, KIA considera ca pietele ofera in prezent oportunitati atractive de investitii in sectorul financiar", a anuntat compania kuweita.

Citigroup, care a inregistrat prima pierdere trimestriala de la infiintarea sa, in 1998, a transmis marti ca doreste sa stranga 12,5 miliarde dolari in obligatiuni preferentiale.

Merrill Lynch a anuntat ca intentioneaza sa stranga fonduri de 6,6 miliarde dolari, prin aceeasi metoda.

Citigroup, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, a avut pierderi nete de 9,83 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea din 2007, ca urmare a expunerii la turbulentele declansate in sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

"Rezultatele noastre financiare din acest trimestru sunt cu desavarsire inacceptabile", a declarat directorul general al Citigroup, Vikram Pandit.

"Evolutia noastra slaba a fost determinata mai ales de doua elemente, deprecieri semnificative ale activelor si pierderi ca urmare a problemelor din sectorul ipotecar cu grad mare de risc si o majorare masiva a costurilor imprumuturilor din portofoliul nostru de credite", a explicat Pandit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
BREAKING | Igor Dodon intenționează să dizolve Parlamentul
Setari Cookie-uri