"Ca investitor pe termen lung, KIA considera ca pietele ofera in prezent oportunitati atractive de investitii in sectorul financiar", a anuntat compania kuweita.

Citigroup, care a inregistrat prima pierdere trimestriala de la infiintarea sa, in 1998, a transmis marti ca doreste sa stranga 12,5 miliarde dolari in obligatiuni preferentiale.

Merrill Lynch a anuntat ca intentioneaza sa stranga fonduri de 6,6 miliarde dolari, prin aceeasi metoda.

Citeste si:

Citigroup, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, a avut pierderi nete de 9,83 miliarde de dolari in trimestrul al patrulea din 2007, ca urmare a expunerii la turbulentele declansate in sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

"Rezultatele noastre financiare din acest trimestru sunt cu desavarsire inacceptabile", a declarat directorul general al Citigroup, Vikram Pandit.

"Evolutia noastra slaba a fost determinata mai ales de doua elemente, deprecieri semnificative ale activelor si pierderi ca urmare a problemelor din sectorul ipotecar cu grad mare de risc si o majorare masiva a costurilor imprumuturilor din portofoliul nostru de credite", a explicat Pandit.