Deutsche Bank da afara 300 de oameni din operatiunile bancare de investitii

Deutsche Bank va disponibiliza 300 de locuri de munca la nivel global in divizia de operatiuni bancare de investitii, sau 2% din totalul personalului acestei divizii, reducand costurile cu scopul de a spori productivitatea, a declarat un purtator de cuvant al bancii.

Banca germana este ultima institutie financiara care isi reduce personalul pe fondul extinderii crizei creditelor, desi disponibilizarile Deutsche Bank sunt mici in comparatie cu cele facute de alte banci.
Citigroup Inc a anuntat marti ca reduce 4.200 de locuri de munca, in timp ce compania Countrywide Financial Corp a redus 11.000 de posturi, incepand sfarsitul lunii iulie.

Directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, a atras atentia asupra faptului ca vor continua sa aiba loc deprecieri ale activelor in sectorul bancar la nivel global daca lichiditatile si criza creditelor vor continua.

In octombrie 2007, banca a inregistrat deprecieri ale activelor de 2,2 miliarde euro (3,22 miliarde dolari).

Surse din sectorul bancar au declarat ca cele mai mari reduceri de personal vor avea loc in Londra si New York.

DeutscheBank are aproximativ 13.000 de angajati in sectorul de operatiuni bancare de investitii.

Cotidianul german de afaceri, Handeslblatt, care citeaza surse din industrie, scrie ca banca va concedia cel putin 270 de angajati ai diviziei de Piete Globale, ca urmare a continuarii crizei pe pietele financiare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri