Credit Suisse Group a ignorat tendintele din sectorul financiar, cand a anuntat un plan de extindere la nivel mondial al diviziei sale de private banking, relateaza Reuters.

In contrast puternic cu pierderile din sectorul financiar, lovit de criza creditelor, Credit Suisse a anuntat ca divizia "poate sa excceleze in conditiile actuale ale pietei".

Credit Suisse urmareste sa angajeze inca 1.000 de bancheri noi pana in 2010, ridicand numarul total la aproximativ 4.100.

Grupul elvetian a mai anuntat ca estimeaza o crestere de peste 6% pe an pentru divizia de gestionare a averilor si ca perspectivele de crestere pe termen lung ale industriei de gestionare a averilor sunt neafectate de criza creditelor, potrivit unei prezentari din cadrul unei conferinte a investitorilor.

"Tintesc sa investeasca inca 10% pe an in consilierea financiara, ceea ce sugereaza un punct de vedere pozitiv", a declarat un analist din cadrul Societe Generale, Alan Webborn.

Managerii averilor, care investesc banii oamenilor bogati, au evitat, in cea mai mare parte problemele crizei creditelor, care a afectat cele mai mari banci din lume, acestea inregistrand pierderi de miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Revolut aduce pe pozitii cheie fosti executivi din banci cu greutate