Producatorul de ceasuri Swatch Group a afisat o crestere cu 18% a vanzarilor din 2007, la 5,40 miliarde dolari, peste estimari, si s-a aratat optimist cu privire la viitor, in contextul in care costurile scad si preturile urca pentru a compensa scumpirea materiilor prime.
Vanzarile Swatch din 2007 se ridica la 5,94 miliarde franci elvetieni (5,40 miliarde dolari), a aratatcel mai mare producator de ceasuri din lume, cu ocazia publicarii datelor care indica o crestere masiva a vanzarilor din ianuarie si a declaratiilor optimiste cu privire la 2008.

"Grupul estimeaza ca in 2008 va inregistra o crestere in toate unitatile", potrivit unui comunicat al Swatch, preluat de Reuters. "In pofida turbulentelor de pe pietele financiare, boardul si managementul companiei se asteapta la o tendinta pozitiva constanta", mai arata comunicatul citat.

Compania Swatch, care este mai bine cunoscuta pentru modelele sale ieftine de ceasuri colorate din plastic, sub marca Swatch, detine si marci de lux, cum ar fi Breguet, Blancpain si Omega.

Reprezentantii companiei au spus ca se asteapta la o crestere a profitabilitatii in 2008, ca urmare a scaderii costurilor si majorarilor de preturi, cu scopul de a contrabalansa scumpirea diamantelor, a aurului si a altor materii prime.

"Efectul integral al imbunatatilor va fi resimtit in acest an", a mai aratat producatorul de ceasuri.
Cotatia actiunilor Swatch a urcat cu 0,7%, pana la 279 franci elvetieni/actiune, dupa ce a atins un maxim de 285,75 franci elvetieni/actiune, ceea ce a contribuit la ameliorarea unor coborari cu aproape 18% inregistrate de actiunile companiei de la inceputul anului. Cresterea cotatiei actiunilor Swatch a sustinut si majorarea cotatiei companiei rivale Richemont.

"Compania are vanzari solide si prognoze optimiste", a spus un analist pentru sectorul de retail de la Landsbanki Kepler, Jon Cox, citat de Reuters. Cox a estimat ca Swatch va avea vanzari in crestere in prima parte a anului, care vor fi sustinute si de pauzele in productie.

Temerile privitoare la extinderea efectelor unei recesiuni americane in Europa si alte parti ale lumii au afectat cotatia actiunilor Swatch si ale altor producatori de bunuri de lux, Cox, insa, a spus ca aceste elemente au fost luate in considerare intrucat actiunile Swatch s-au tranzactionat cu o reducere de 10% fata de media sectorului.

Aprecierea euro a avut, de asemenea, un impact pozitiv, desi redus, asupra evolutiei Swatch.
Swatch isi va publica rezultatele financiare detaliate pentru 2007 cel mai tarziu in data de 19 martie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri