Aviva vrea sa preia 50% plus o actiune din UBI Assicurazioni Vita

Aviva plc a ajuns la o intelegere cu banca italiana UBI pentru a prelua 50% plus o actiune din capitalul UBI Assicurazioni Vita SpA pentru 65 milioane de euro, o companie de asigurari de viata detinuta in totalitate de catre UBI Banca.

UBI Assigurazioni Vita ofera produse de asigurari de viata, atat prin intermediul unui parteneriat de bancassurance cu Banca Popolare di Acona, cat si prin alte canale de distributie.

Compania italiana de asigurari va raporta prime brute subscrise in valoare de cel putin 310 milioane euro in 2007, precum si rezerve tehnice brute de cel putin 2,8 miliarde euro.

Tranzactia este estimata sa se incheie in prima jumatate a anului 2008, atunci cand vor fi primite autorizatiile conform legislatiei in vigoare.

Compania Aviva, prezenta si pe piata romaneasca de asigurari si pensii private, activeaza in sectorul economiilor pe termen lung, administrare de fonduri si asigurari generale si a raportat vanzari la nivel global in valoare de 41,5 miliarde lire sterline si active in administrare in valoare de 364 miliarde lire sterline in 2006.

UBI Banca a fost infiintata la 1 aprilie 2007, in urma fuziunii dintre Banche Popolari Unite (BPU) si Banca Lombarda e Pitemontese. UBI Banca este listata la bursa din Milano, cu o valoare de piata de 11,3 miliarde euro. Grupul avea, la 30 septembrie 2007, 1.923 de sucursale in toata Italia, active totale in valoare de aproximativ 119 miliarde euro, 90 miliarde euro in imprumuturi, 89 miliarde euro in depozite ale clientilor si 56 miliarde euro in active in administrare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri