Rezervele valutare ale Iranului au depasit 70 miliarde dolari

Rezervele valutare ale Iranului au crescut cu 27,4% in perioada de 12 luni ce s-a incheiat pe 22 octombrie, ajungand la echivalentul a peste 70 miliarde dolari, a declarat duminica un oficial iranian, citand un raport al bancii centrale, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Guvernatorul bancii centrale iraniene, Tahmasb Mazaheri, a declarat saptamane trecuta ca rezervele au depasit 70 miliarde dolari, insa nu a oferit date precise si nici cifre comparative.

"Rezervele in valuta ale Iranului au ajuns, la sfarsitul lunii iraniene Mehr, la peste 661.000 miliarde riali, ceea ce indica o crestere cu 27,4% in anul ce s-a incheiat la aceasta data", arata un articol publicat in ziarul Iran. Luna Mehr s-a incheiat la 22 octombrie.

Raportul arata ca rezervele de valute ale Iranului depaseau 518.000 miliarde riali in aceeasi perioada a anului anterior.

Cotidianul mentiona, citand banca centrala, ca 661.000 miliarde riali echivaleaza cu 73 miliarde dolari, ceea ce sugereaza o rata de schimb de aproximativ 9.055 riali/dolar. Pe baza actualului curs de schimb al bancii centrale, de 9.317 riali/dolar, rezervele s-ar ridica la aproximativ 70,9 miliarde dolari.

Iranul, care se bazeaza pe veniturile din petrol pentru a sustine o moneda puternica, nu a publicat in trecut date oficiale privind rezervele valutare. Mazaheri, numit guvernator in septembrie, a declarat ca Iranul va publica statistici oficiale ale rezervelor la fiecare trei luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri